Nu porneste masina ?

Venim in ajutorul soferilor care au probleme cu automobilele la sistemul de pornire si nu porneste masina.

  • Din nou și din nou, șoferii trebuie să se lupte cu probleme de pornire.
  • Mașina nu pornește și problema nu a fost cu o zi înainte, probabil că este cauza unei baterii slabe.
  • Acum trebuie să începeți saltul pentru a începe motorul să funcționeze.

Mai întâi de toate, ar trebui să încercați un cablu de conectare adecvat, in cazul in care bateria masinii dvs, a ramas fara curent.Aceste cabluri realizează o conexiune între bateria donatorului și bateria goală.

Cum arata un cablu adecvat pentru transferul de curent la automobile ?

Cabluri transfer curent, pentru autoturisme.

1 Asigurați-vă că ambele vehicule au aceeași tensiune  la 12V.

2 Ambele mașini se așează una în fața celeilalte, cu capacul deschis și motorul oprit.

3 Toți consumatorii (cum ar fi radio sau aer condiționat) se recomanda oprirea lor.

4 Conectați firul roșu la borna pozitivă a bateriei din ambele mașini, recunoscută de un capac de protecție roșu și un semn plus.

ATENȚIE:

Cablul transferului de curent negru nu este conectat la borna negativă a bateriei goale! Prin aprindere, în caz contrar ar putea aprinde gazele de ardere care ar putea deteriora bateria.

Acum, începeți mașina donatorului. Apoi încercați să porniți mașina receptorului. Dacă motorul nu pornește după câteva secunde, va încerca din nou după câteva secunde. Încearcă de mai multe ori. În cazul în care motorul încă nu funcționează, aveți de-a face cu un defect mai mare decât o baterie moartă.

Dacă motorul pornește, lăsați-l să ruleze acum.
Pe măsură se pot forma vârfuri de tensiune datorită bateriei goale, acum ar trebui să utilizați mult carburant în mașina receptorului în timp ce motorul funcționează (încălzire, ventilație, lumină). În acest fel se poate evita deteriorarea electronicii de la bord.

Mai întâi scoateți cablul negru de la polul negativ și împământarea și apoi luați cablul roșu din polul pozitiv. Acum mergeți la un atelier pentru a rezolva problema ca să nu vă confruntați cu aceeași problemă la următoarea pornire.

Sursa Imagine