Schimbare bec ceata proiector Dacia Logan

Schimbare bec ceata proiector,  pentru autoturism Dacia Logan.Vzionati filmuletul pentru instructiuni complecte in schimbarea becurilor de ceata, din proiectoare .Toate autovehiculele sunt dotate cu sisteme externe de iluminare.

Dar sunt situații când șoferul are nevoie de mai multă lumină, de proiectoare: în caz de ceață sau ploaie abundentă, de exemplu, sau în cazul unui traseu off-road (teren accidentat).

Proiectoarele se folosesc pe camioane, TIR-uri, mașini SUV, tractoare, ATV-uri, motociclete, utilaje și trebuie achiziționate după nevoile fiecărui șofer, in funcție de mașina pe care o are.

Proiectoarele pot fi cu xenon, halogen sau LED-uri. Sigur ai întâlnit pe șosele mașini care te-au orbit cu luminile lor cu xenon sau halogen.

LED-urile sunt mai puțin supărătoare pentru partenerii de trafic dar în același timp foarte eficiente pentru posesori. Luminează bine, multă vreme și au consum mic.

Tipuri de proiectoare

  1. Proiectoarele de ceață sunt concepute în așa fel încât să prevină efectul “glare” care apare la faruri, acea strălucire supărătoare în caz de ploaie și ceață. Ele se folosesc pe șosele sau pe teren accidentat în egală măsură. Se pot grupa după nevoi și se obține astfel o lumină puternică, vizibilă, pe distanțe mari.
  2. Proiectoarele de acoperiș au fascicul de lumină unidirecțional sau multidirecțional – dacă  sunt montate pe mașini de intervenție. Dimensiunea și forma proiectoarelor se alege în funcție de dimensiunea mașinii. Și de felul în care se dorește gruparea surselor de lumină. De exemplu, proiectoarele de tip Bar se folosesc pentru TIR-uri și mașini mari.
  3. Proiectoarele de motociclete se montează deasupra farului și se folosesc numai în condiții de teren accidentat, pemntru că proiectorul va lumina mai puternic decât farul.

[Modula id=’18’]

Rezistența proiectorului, indiferent de model, este dată de protecția IP la umiditate și praf.

Temperatura de funcționare a proiectorului este și ea importantă.

Limitele de temperatură la majoritatea modelelor sunt de la -40 și până la +60 grade C. Suficient cât să nu ai niciodată probleme.

Sursa Tutorial

Sursa Articol

Sursa Imagine