Cum să-ți restaurezi farurile

Odată cu trecerea timpului și expunerea la elementele climatice, claritatea farurilor auto se diminuează. Lentilele încețoșate sau îngălbenite pot reduce eficacitatea farurilor pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate slabă, ceea ce este deosebit de periculos în sezonul toamnă/iarnă. 

Setul de restaurare a lentilelor farurilor – Turtle Wax Headlight Lens Restorer Kit  conține instrumentele esențiale pentru a-ți realiza propria restaurare a farurilor acasă, fără a fi nevoie să investești în noi lentile pentru faruri.

Setul de restaurare include:

      • Tampoane de lustruire de precizie
      • Spray lubrifiant
      • Substanță de clarificare a lentilelor
      • Strat de bază și șervețele de etanșare a lentilelor

 

Ce provoacă deteriorarea farurilor?

Majoritatea farurilor atașate mașinilor moderne sunt fabricate din plastic policarbonat pentru a economisi costurile de producție și pentru a crește siguranța. Pe măsură ce trece timpul, lentilele din plastic ale farurilor se uzează.  Astfel se deteriorează filmul de etanșare, ceea ce face ca suprafața lentilei să fie mai permeabilă în timp.

Odată cu deteriorarea continuă și expunerea la razele UV, claritatea se reduce, iar uzura apare ca și o suprafață galbenă/mată pe faruri.

Cum să-ți restaurezi farurile

  1. Pregătește farurile

În această etapă trebuie să speli farurile și stopurile cu M.A.X.-Power Car Wash și apă iar apoi să observi starea farurilor atunci când sunt umede. Dacă obiectivul pare oarecum clar când este umed, te poți aștepta ca restaurarea să dea rezultate foarte bune. Setul de restaurare a lentilelor farurilor nu va repara fisurile sau aburirea din interiorul farului. Cu acest set poți restabili doar starea lentilelor cețoase și a plasticului.

  1. Aplică substanța de clarificare a lentilelor

După ce lentila s-a uscat, poți aplica substanța de clarificare a lentilelor cu ajutorul unei cârpe moi sau a unui prosop din microfibră. 

Pune o presiune constantă pe deget și aplică substanța pe întreaga lentilă într-o mișcare înainte și înapoi timp de aproximativ două minute. După ce substanța s-a uscat, poți lustrui ușor cu un prosop curat din microfibră.

Dacă lentila este limpede, procesul de curățare a lentilelor este finalizat și poți aplica stratul de bază pentru lentile.

Cum să-ți restaurezi farurile oxidate puternic

  1. Aplică  spray lubrifiant pentru lustruire 

Dacă lentila nu a devenit clară după aplicarea substanței de clarificare a lentilelor, vor trebui urmați încă câțiva pași.

Lubrifiantul spray trebuie aplicat pe tamponul verde de lustruit și direct pe lentilă. După care trebuie să freci lentila folosind o presiune uniformă, într-o mișcare înainte și înapoi până când oxidarea este îndepărtată. Asigură-te că lentila și discul de lustruire rămân lubrifiate cu spray.

Apoi trebuie să întorci tamponul verde de lustruit pe partea închisă și să freci înainte și înapoi în direcția opusă timp de 1 minut.

 

  1. Continuă lustruirea suprafeței

Ridică cel de-al doilea tampon de lustruit și începe să freci lentila înainte și înapoi în direcția opusă timp de aproximativ 1 minut. După, poți întoarce cel de-al doilea tampon pe partea violet pentru a freca în direcția opusă față de data anterioară, timp de aproximativ 1 minut.

 

  1. Usucă lentila farului

 Pentru acest pas ai nevoie de o cârpă curată sau un prosop din microfibră pentru a usca complet lentila. După uscare trebuie să aplici substanța de clarificare a lentilelor și să freci până când lentila devine limpede.

Lasă substanța de clarificare să se usuce până se încețoșează și apoi lustruiește lentila cu o cârpă curată din bumbac

 

  1. Sigilează stratul de bază

După parcurgerea tuturor pașilor poți aplica stratul de bază pentru lentile și șervețelele de etanșare a lentilelor.

Lentilele trebuie acoperite cu ervețele pentru acoperire de bază. După ce lentilele se usucă le poți sterge cu șervețelele de etanșare, ce vor preveni îngălbenirea în viitor. Stratul se va întări după 24 de ore.

 

 

Deși există mai multe metode de curățare a lentilelor din plastic, inclusiv cu obiecte de uz casnic, o soluție specializată, cum e Turtle Wax Headlight Lens Restorer Kit, este cea mai bună modalitate de a restaura farurile îngălbenite și de a le proteja de îngălbenirea viitoare.

 

Îți recomandăm să adaptezi aplicarea și metoda în funcție de severitatea oxidării pentru a obține cele mai bune rezultate.