Top 5 cele mai scumpe mașini din lume

În general mașinile sunt printre cele mai scumpe obiecte pe care le deținem. Știm că prețurile acestora pot varia până la sute de mii de dolari sau chiar milione. Însă, te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai scumpe mașini din lume?

În acest articol îți vom prezenta top 5 cele mai scumpe mașini din lume vândute vreodată.

5. Mercedes Benz Maybach Exelero

Pe locul 5 în această listă se află automobilul Maybach Exelero de la Mercedes Benz.

În ciuda aspectului neobișnuit această mașină oferă performanța ridicată a unui vehicul sport cu un motor turbo dublu V12. Maybach Exelero poate atinge impresionanta viteză de 350 km/h

Această mașină a fost facută la comandă la cererea filialei germane a companiei Goodyear – Fulda, pentru a testa noua lor gamă de cauciucuri Carat Exelero.

Mașina a apărut în unul din videoclipurile lui Jay-Z și a fost cumpărată de rapper-ul Birdman, conform top Gear.

Preț: $8 millioane

4. Bugatti Centodieci

Pentru această mașină s-a acordat o atenție specială, fiind un omagiu al modelului Bugatti EB110 și construită pentru celebrarea a 110 ani a mărcii Bugatti.

Centodieci cântărește cu 20 de kilograme mai puțin decât Chiron și are un motor W16 cu patru turbocompresoare de 8.000 cc, evaluat la 1.578hp.

Producția acestui automobil a fost limitată la 10 mașini cu prețul de $9 milioane.

Preț:  $9 millioane

3. Rolls Royce Sweptail

Pe al treilea loc în lista noastră se află Rolls Royce Sweptail. Această mașină poate fi descrisă doar ca o capodoperă auto născută din îmbinarea unei viziuni extrordinare cu măiestria unui producător de mașini cu o istorie bogată.

Această mașină a fost comandată în 2013 de un specialist în yacht-uri și aviație, a cărui identitate nu a fost divulgată de Rolls-Royce. Însă inspirația din funcționalitatea și aerodinamica yacht-urilor de curse este evidentă.

Maşina, care aduce aminte de design-ul automobilelor din anii ‘20, a fost prezentată la Concursul de Eleganță de la Villa d’Este, din Italia în anul 2017.

Preț: $13 millioane

2. Pagani Zonda HP Barchetta

Pagani Zonda HP Barchetta este a doua cea mai scumpă mașină din lume. Aceasta îmbogățește moștenirea incredibilă creată de Pagani Zonda.

Această mașină se remarcă prin aspectul unic: roțile din spate sunbt parțial acoperite cu fibră de carbon, parbrizul este mai mic decât unul obișnuit, iar mașina în sine nu are capotă.

Automobilul atinge performanța maximă la 789bhp cu o viteză de top de 355 km/h, fiind astfel cel mai rapid și puternic model Zonda produs vreodată.

Preț: $17 millioane

 

1. Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire este cea mai scumpă mașină din lume, și face parte din planul Bugatti de a construi două mașini la comandă, pe an.

Deși prima mențiune a acestei mașini a fost în 2019, a fost nevoie de  încă 2 ani și jumătate pentru a fi construită.

Mașina atinge 100 km/h în doar 2,5 secunde, și o viteză maximă de 420 km/h.

Preț:  $18.7millioane

Acestea sunt top 5 cele mai scumpe mașini din lume. Dacă ți-a plăcut acest articol, explorează secțiunea de blog pentru mai multe informații despre mașini.