Distrageri la Volan de evitat in traficul rutier

Distragerea cu numarul unu la volan in timpul traficului rutier :

 1 Conducerea subinfluenta  :

Conducerea aflată sub influența continuă să fie cauza numărul de decese vehiculate în Romania Trei persoane sunt ucise la fiecare două ore într-un accident de mașină legat de alcool, potrivit Departamentului Transporturilor.

Deși tara noastra a înregistrat scăderi semnificative ale numărului acestor accidente, deoarece eforturile de conștientizare și sancțiunile juridice au crescut, mulți șoferi încă mai simt că sunt bine să conducă dacă au „doar câteva băuturi”.

Acest lucru pur și simplu nu este adevărat. Singura modalitate sigură de a evita deteriorarea în timpul conducerii este să nu bea deloc.

Un nivel de alcool de sânge de 0,8% poate să vă aterizeze în probleme grave și să vă compromită timpul de reacție suficient de semnificativ pentru a provoca daune grave.

50 de state au adoptat limita legală de 0,2%, dar pentru șoferii aflați sub vârsta legală .

 

Dacă sunteți minor și depreciat, orice nivel de alcool este un motiv bun pentru arestare  cu dosar penal.

Consecințele pentru consumul de alcool la volan pot include închisoare, serviciu comunitar, amenzi și dispozitive de monitorizare.

Mai rău, acestea pot duce la vătămări sau decesul pasagerilor sau al altor persoane pe drum.

2 Distragerea cu numarul doi in traficul rutier este : Conducerea somnoroasă

Mulți propun că conducerea în timp ce este obosită este la fel de riscantă și periculoasă ca și conducerea sub influență.

Anumite categorii demografice sunt mai predispuse la conducere în timp ce sunt obosite decât altele, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani (în special tinerii) fiind cel mai probabil să adoarmă la volan, după cum a subliniat Administrația Națională de Siguranță a Traficului Rutier .

Cercetarea presupune că acest risc sporit se datorează efectelor de maturizare naturale pe care le au adolescenții.

Nevoia de mai mult somn si modificari ale tiparelor de somn, pe langa influentele stilului de viata, cum ar fi cerintele scolare, locurile de munca si activitatile extracuriculare, inseamna ca adolescentii nu se odihnesc bine inainte sa ajunga in spatele volanului.

3 Distragerea cu numarul trei in traficul rutier este : Conducere neatentă

Rapid devenind epidemia periculoasă de conducere a epocii moderne, conducerea distrasă include toate tentațiile pe care le oferă un telefon mobil: trimiterea de mesaje text, vorbirea la telefon, verificarea e-mailului și postarea pe social media.

Din nou, adolescentii sunt cei mai sensibili la accidentele de conducere distorsionate, in conditiile in care conducatorii auto sub 20 de ani au cea mai mare proportie de accidente fatale la distanta, .

Conducerea distrasă include și alte obiceiuri periculoase pe care le-am dezvoltat pentru a economisi timp, cum ar fi aplicarea machiajului și a mâncării.

Așteptați până ajungeți la destinație pentru a trimite text sau apela.

Dacă este urgent, trageți în parcarea unui centru comercial.

Angajamentul poate aștepta, o campanie care să țină ochii pe drum, mai degrabă decât pe telefon.

Dacă vă opriți să luați alimente, mâncați  în mașină sau în hrana înainte de a vă aventura înapoi pe drum.

4 Distragerea cu numarul patru in timpul condusului este : VITEZA !

Regula rutieră aici este simplă: cu cât este mai mare viteza, cu atât mai grav și mai mare riscul unui accident.

Accelerarea reduce drastic capacitatea șoferului de a manevra și de a controla vehiculul sau de-al oprii intr-un timp util fara daune.

Tinerii sunt cel mai probabil să se implice într-un accident cauzat de viteză, iar conducătorii de vârstă 18-26 ani, cei mai frecvent menționați, să fie citați pentru infracțiune, după cum menționează Politia Rutiera Romania.

Evitați acest obicei cu risc ridicat, cunoscând regulile drumului, chiar înainte de a începe să conduceți.

Acordați atenție limitelor actuale de viteză, fiți răbdători și fiți conștienți de cei care vă conduc în jurul dumneavoastră.

Purtarea centurii de siguranță este cea mai simplă modalitate de prevenire a rănării în caz de accident.

Deși airbagurile sunt o caracteristică excelentă destinată reducerii accidentelor cauzate de accidentele auto, ele sunt special concepute pentru a fi eficiente atunci când sunt utilizate împreună cu o centură de siguranță.

Un airbag nu vă va salva viata, și deoarece, mai mult de 50% dintre soferii cu vârste între 18 și 27 de ani sunt uciși în mașini de coliziuni pentru ca nu poartă  centura de siguranță,.

RETINE :

Este periculos să conduci fără  centura de siguranta chiar si pentru un drum scurt de 5 – 10 minute !

5 Distrațiile în mașină pot avea  urmari grave, vom explica de ce :

Inamicul nr 1 la volan este : TELEFONUL MOBIL !!!!

Cei mai mulți șoferi, chiar și cei care sunt suficient de bătrâni pentru a-și aminti zilele de dinaintea telefoanelor, nu pot călători de la o destinație la alta fără „siguranța” disponibilității unui telefon mobil.

Faptul  că telefoanele mobile sunt mult mai probabile in cazul de a provoca un accident de mașină decât să salveze o viață (in timpul condusului in traficul rutier).

Cel mai bine este să opriți telefonul mobil sau să îl activați în timpul funcționării vehiculului.

De asemenea, este recomandabil să cereți pasagerilor să se abțină să vorbească la telefon în timp ce conduceți, dacă conversațiile lor vă distrag atenția de la drum.

Știm cu toții că textarea și conducerea este acum una din principalele cauze ale accidentelor și multe state adoptă acum legi care o împiedică.

Nu trimiteți niciodată un  mesaj text in timpul consului,

Nu verificati e-mailurile,

NU va jucați  jocuri pe telefonul mobil in timp ce conduceti

 NU navigați pe Internet cu telefonul dvs. în timp ce utilizați un automobil.

6 Pozitionarea Sistemului GPS in mod corespunzator in autoturism !!!!

Multe vehicule vin acum cu GPS sau dispozitive de navigație construite chiar în tabloul de bord.

Șoferii provocați de conducere jură pe aceste instrumente și mulți refuză să conducă oriunde fără ei.

În timp ce dispozitivele GPS sunt foarte utile, ele pot fi la fel de distragatoare ca telefoanele mobile.

Dacă dispozitivul este detașabil, poziționați-l întotdeauna în poziția corectă de pe parbriz și introduceți destinația înainte de a vă conduce vehiculul.

Dacă funcționează defectuos în timp ce conduceți, trageți și opriți mașina înainte de a încerca să o reparați.

Este cel mai sigur pentru a desemna un pasager pentru a utiliza dispozitivul GPS, astfel încât ochii și atenția să nu fie trase din drum.

7 Distragerea Soferilor in traficul rutier din cauza pasagerilor

Ne gândim la toți oamenii care merg împreună cu noi în timpul conducerii a unui autovehicul: un echipaj de colegi cu  bârfă în transportul de dimineață, jumătate din echipa de fotbal a fiului nostru, după o pierdere devastatoare și emoțională, prieteni pe drumul spre plajă, iar lista continuă și continuă.

Pasagerii pot fi  distrage atentia soferului extrem de repede si periculos .

Amintiți-vă, nu controlati doar vehiculului, sunteți în controlul siguranței celor din interiorul lui.

Dacă trebuie să cereți pasagerilor dvs. să vorbească mai liniștit sau să vă excludă de la conversațiile lor, astfel încât să vă puteți concentra pe conducere, faceți-o.

Dacă știți că conducerea cu pasagerii vă distrage atenția, limitați numărul de persoane care călătoresc în mașină sau permiteți altcuiva să conducă vehicule.

9 Video-playerele auto va pot distrage atentia de la volan in timpul condusului .

Multe vehicule familiale sunt acum echipate cu sisteme DVD care permit călătorilor de pe bancheta din spate sa vizioneze un film în timp ce masina este în mișcare.

În timp ce multe dintre aceste sisteme au căști pentru utilizatori,  semnalul audio poate fi adesea redat prin difuzoarele autovehiculului.

Cel mai bine este ca pasagerii dvs. să poarte căști (handsfree) .

9 Muzica poate distrage soferii de la condusul automobilului !

Este posibil ca radioul dvs. să devină o distragere a atenției. Ascultați la niveluri de volum rezonabile, păstrați-vă ochii la drum când schimbați canalele radio , sau melodiile și opriți vehiculul înainte de a căuta un CD nou sau aprograma alte setari.

10 Știați că fumatul te distrage  de la volan negativ ? !

Este fapt universal recunoscut ca fiind oribil pentru sănătatea ta.

Majoritatea fumătorilor conduc cu o singură mână pe volan în timp ce fumează.

Prima modalitate de a preveni această distragere a atenției este oprirea fumatului.

Dacă fumați, asigurați-vă că aprindeți tigara înainte să începeți conduceti vehiculul, astfel faceți tot ce este posibil  pentru a vă menține ambele mâini pe volan.

11 Mancatul si bautul in timpul conducerii automobilului sunt distrageri la volan periculoase

Doar pentru că puteți să comandați alimente  la mașina dvs. nu înseamnă că ar trebui să o consumați în interiorul mașinii in timp ce conduceti. Țineți burgerii în pungă până ajungeți la destinație sau bucurati-va de ei inainte de a conduce automobilul.

12 Machiajul  și îngrijirea de sine

Doamnelor, trezirea cu cinci minute mai devreme va împiedica necesitatea de a vă aplica machiajul și de a vă fixa părul în timp ce conduceți pe autostradă.

Aplicarea în timp ce conduceti a rujului dvs.  este simbolul conducerii distras.