Inlocuire Radio auto

[Modula id=’63’]

Multe dintre Autoturisme, vin in dotare cu vechiul radio-casetofonul din frabrica nu?

In urmatorul tutorial voi incerca sa explic etapele de inlocuire pentru radio auto, echipat stock din fabrica cu un radio auto nou, cu functii de CD-PLAYER mp3, Citire USB, sau alte instrumente suplimentare.

Inainte de orice pas,primul pas ramane achizitionarea unui radio-cd player cu functile dorite de dvs !

Aceasta actiune de inlocuire a radioului auto este una dintre cele mai ușoare upgrade-uri pe care le puteți face la mașina dvs., deci este un tutorial minunat pentru un sofer fără experiență de mecanica.

Un nou Radio CD-Player Auto, poate îmbunătăți performanța sistemului audio, oferind acces la toate canalele de radio,la o calitate mult mai ridicata ( High Definition) , sau chiar puteți adăuga un receptor satelit, un Ecran LCD pentru DVD player sau o serie de alte functionalitati utile atunci cand este vorba despre divertisment.

Inainte de a incepe sa vă asigurați că noul dvs. aparat de radio este compatibil cu autovehicul dvs si are caracteristicile corecte pentru a functiona  în mașina dvs., astfel  evitati mult dureri de cap mai târziu, economisiti timp dar si bani !

Instrumentele specifice necesare pentru instalarea unui radio-ului Auto :

 Demontarea radio-casetofonului vechi

  • Se necesita mai intai scoaterea celor doua ornamente (rame).
  • Acestea se scot cu ajutorul unei surubelnite plate.
  • Inveliti surubelnita intr-un material de carpa pentru a nu va zgaria ramele.

Introduceti surubelnita in partea inferioara a ramei

In coltul dinspre partea catre usa pasagerului,introduceti surubelnita si incercati sa impingeti rama radio-casetofonului in exterior.
Rama radio casetofonului auto este prinsa in bord de 3 „tije”, 2 laterale si una situata pe mijlocul acestuia,toate in partea din spate.

 

Introducem surubelnita apoi in partea centrala si impingem iar spre exterior.

Pentru a elibera trimul ne mai ramane celalat capat,deci introducem iar surubelnita si impingem spre exterior,sub cea de-a 3-a „tija”.Trimul este acum demontat complet.

Demontarea celui de-al doilea ornament

Este mai usoara,acesta fiind tinut doar intr-o „tija”,in partea dinspre volan.Cu grija eliberam si acest trim,cum am procedat cu primul.

In cele din urma putem demonta radio-casetofonul.

Acesta este prins in doua suruburi,ce le vom desface cu ajutorul unei surubelnite.

Acum este nevoie sa tragem inspre exterior de radio-casetofon,pentru a-l elimina din bordul automobilului.

Inlocuirea Radio-ului auto
Inlocuirea Radio-ului auto

In spatele acestuia vom observa doua mufe-de alimentare,mufele pentru difuzoare si mufa pentru antena de radio.Mufa principala se scoate cu ajutorul aceleiasi surubelnite,introducand-o in capatul superior al mufei,si cascand clema inspre exterior. ( Mufele Negre, care au mai multe cabluri de mai multe culor connectate din imaginea de mai jos ).

Tragem de mufa semnalului radio sa eliberam si aceasta mufa.