Folositi centura de siguranta

Trisezi centura, pacalesti viata !

Folositi centura de siguranta este Ideea campaniei politistilor rutieri care a pornit de la o practica periculoasa si des intalnita in randul soferilor: prinderea centurii de siguranta prin spatele lor. Asta inseamna ca in cazul unui accident grav, nimic nu mai opreste corpul soferului sa nu se loveasca de volan, de partile dure ale caroseriei sau sa zboare pur si simplu prin parbriz. Iar asta inseamna de cele mai multe ori moarte.

Soferii au mereu scuze: ii deranjeaza, merg putin si nu are rost sa o mai poarte, ii strange prea tare. Asa ca unii prind centura prin spatele lor, altii folosesc un sistem care pacaleste masina care nu mai emite semnalul sonor de avertizare.

Unul dintre cei prinsi in trafic cu asa ceva, fusese implicat in doua accidente rutiere grave. “Ma tracta cineva pe A1 si la 120 la ora s-a rupt sufa. Am traversat pe contrasens si ne-am rasturnat in sant, daca nu purtam centura si eu si sotia muream”. Cu toate astea, acum circula fara centura de siguranta. Grav este ca statisticile arata ca in Romania se moare cu zile.

 

Sursa Articol

Sursa imagine