Cum functioneaza sistemul auto pentru detectarea obiectelor in miscare ?

Autoturismele autonome de la google, pot recunoaște mai multe tipuri de utilizatori pe drumurile rutiere, insa compania google a anuntat astazi (miercuri )  în mod special tehnologia sa care evită bicicliștii aflati pe carosabil.

Google a declarat că vehiculele  autonome au functia de a recunoaște bicicliștii ca un utilizator important al drumurilor, dar a recunoscut că software-ul său trebuie să poată identifica diferențele dintre bicicliști și pietoni. Cu 50.000 de bicicliști răniți pe drumuri în fiecare an, rămâne important ca autovehiculele autonome să calculeze cel mai bun traseu defensiv de conducere.

În videoclipul de mai sus, google a arătat un exemplu.

În acest caz, un vehicul autonom a identificat un ciclist și a prezis corect scenariul care urma să se desfășoare. Sistemul de autodistrugere a prezis că ciclistul era pregătit să se deplaseze din banda de biciclete pe drum pentru a merge în jurul unei remorci parcate. Calculele au fost corecte, iar masina evită orice contact cu motociclistul,încetinind într-un mod corespunzător pentru a oferii spațiu ciclistului să treacă de remorca parcată pe marginea drumului.

Abilitatea de a identifica ce fel de obiect sau utilizatorul de drum este prezent este esențială în orice situație. Compania a spus că mașina autonomă nu poate, de exemplu, să deruteze un pieton pentru un ciclist.

Este foarte important, software-ul lui Waymon care au identificat corect elevii aflati intr-o intersecție într-un test anterior.

În timp ce un motociclist are un timp greu să schimbe brusc direcțiile, pietonii pot schimba direcția în orice moment, ceea ce face ca calcularea unui traseu de conducere defensivă să fie mai dificilă.

Tehnologia este capabilă să prezică obiecte, cum ar fi alte vehicule, animale, etc,.