Cele mai impresionante calatorii auto europene

5 Locatii tocmai au concurat pentru prestigiosul titlu al celei mai impresionante calatorii auto europene . După o perioadă de trei săptămâni de voturi online,  a fost alesa cea mai bună calatorie auto și a câștigat acest prestigios titlu!

Bilbao, Colmar, Hvar, Riga, Milano, Atena, Budapesta, Lisabona, Bohinj, Praga, Kotor, Paris, Viena și Amsterdam se numără, de asemenea, printre destinațiile dumneavoastră preferate pentru o vacanță sau o călătorie în oraș.

Mulțumim tuturor participanților și celor 320.793 de alegători care au ales și au influențat rezultatul!

Descoperiți clasamentul de călătorii auto de pe continentul  Europei.

Cu 41.148 de voturi, Wroclaw primește titlul de cea mai bună calatorie auto din zona europeană.

Acest oraș frumos, numit „Veneția poloneză” este înconjurat de canale și este dotat cu mai mult de 120 de poduri care leagă 12 insule minunate (printre care insula Catedralei).

Vei fi sedus de incredibilul farmec al Wroclaw, piața „Rynek”, cele două primării ale sale, piața de sare, piața de flori, frumoasa Universitate, Piața acoperită, arhitectura fină a sălii Centeniall, Grădina Botanică.

Daca aveti pofta si chef de un prânz bun, puteti sa luați o pauză la „Piwnica Świdnicka”: este cel mai vechi restaurant din lume!

In aceasta calatorie auto s-a mai observat ca orasul Wroclaw este dotat cu pitici emblematici. Toati sunt diferiti! Încercați să-i găsiți pe toti: sunt 350 în oraș și sunt altii noi în fiecare an! Puteți descoperi, de asemenea, Worclaw printr-o plimbare cu barca sau într-un tur de oraș cu o masina electrica 100% non-poluanta.

2. Bilbao

Spania

Cu 39,845 de voturi, Bilbao tocmai a fost votată a doua cea mai bună destinație de pe lista de dorințe a călătorilor această destinație este uimitoare ; atmosfera din oraș nu poate fi captată de imagini sau cuvinte. Bilbao este în continuă schimbare, evolutiv și deschis lumii ; spre deosebire de multe orașe din Europa, acesta atrage familii cu copii și nepoți ; ei se bucură de dulceața serilor și se plimbă pe străzile și aleile frumoase ale „Casco Viejo”, centrul istoric al Bilbao.

Bilbao, la fel ca Porto și Bordeaux, (a acordat cele mai bune destinații din Europa în 2015 și 2017), este legat de râu și de mare. Gastronomia e bună și vinurile delicate.

Profitați din plin de șederea în Bilbao și descoperiți principalele sale muzee, cum ar fi Guggenheim sau Muzeul de Arte Frumoase Bilbao și peisaje frumoase precum Regiunea vinurilor Rioja. Pentru iubitorii de turism durabil recomandăm Județul Goeirri cu brânza sa locală „Idiazabal”. Gustă faimoasa bucătărie din țara Bascilor după o vizită la Muzeul Guggenheim în acest turneu Guggenheim & Gourmet Pintxos.

Bilbao este, de asemenea, înconjurat de orașe medievale fermecătoare, cum ar fi Balmaseda și Orduna. Nu ratați Coasta Bascilor, este la doar 30 de minute de centru.

Bilbao este punctul de întâlnire al țării Bascilor și al întregii lumi. Rezervați-vă șederea în Bilbao acum, precum și cele mai bune activități, cum ar fi o lecție de gătit Basc și bucurați-vă de șederea în țara Bascilor. Recomandăm, de asemenea, orașul San Sebastian; este la aproximativ o oră de mers cu mașina de la Bilbao.

Cu 32.185 de voturi, Colmar te-a sedus ; este probabil una dintre cele mai fermecătoare, romantice și magice destinații din Europa! Zeci de mii dintre voi au votat pentru Colmar ca una dintre primele trei destinații pe care doriți să le descoperiți anul acesta. Colmar chiar face călătorii din toată lumea să viseze.

Unii care au avut șansa să o viziteze, cunosc „Petite Venise”, „Quai des Poissoniers”, cartierul bannerelor, arhitectura sa, gastronomia și hotelurile fermecătoare. Colmar este perfect pentru tineri și bătrâni, iar regiunea Alsacia este una dintre cele mai frumoase regiuni din Europa.

Vino descoperi Colmar, muzeul său de jucării, Muzeul Unterlinden cu opere de artă din secolul al XII-lea până în secolul al XVI-lea sau Muzeul Bartholdi. Știai că faimosul creator al Statuii Libertății s-a născut în Colmar? Acesta poate fi un alt motiv pentru a descoperi această frumoasă destinație, aleasă printre preferatele voastre din Europa!

Rezervați-vă zborul spre Strasbourg, șederea în Colmar și cele mai bune activități, cum ar fi acest turneu tradițional de degustare a vinului.

4. Insula Hvar

Croația

Cu 30,023 de voturi, Hvar tocmai a fost votat printre cele mai bune destinații de vizitat în Europa.

Hvar este probabil cea mai frumoasă insulă din Europa. Oameni faimoși, capete încoronate, artiști și călători din toată lumea îl iubesc și au votat copleșitor pentru această destinație care combină calitatea vieții, peisaje somptuoase, ape limpezi de cristal, soare, gastronomie și patrimoniu cultural.

Croația este o destinație de vis cu orașe precum Zadar, Dubrovnik, Zagreb, Opatija, Split și Rovinj și plaje de vis, cum ar fi Plaja șobolanului Zlatni, la câțiva kilometri de Hvar sau plaja Stiniva de pe insula Vis.

Printre miile de insule din țară vă sfătuim să descoperiți Hvar și numeroasele sale comori, cum ar fi Fortăreața Hvar și mănăstirea franciscană. Pentru iubitorii de ape limpezi de cristal, bucurați-vă de un tur catamaran și de a descoperi peștera albastră.

Dacă preferați gastronomie nu veți fi dezamăgit și se va bucura de vinuri locale somptuoase și produse locale sezoniere pe acest tur de vin Hvar cu cina Dalmatian. Iubitorii naturii vor iubi mersul pe jos de-a lungul câmpurilor de levănțică în satul Bruje, pe dealurile Stari Grad.

5. Riga

Letonia

Cu 29.456 de voturi, Riga, capitala Letoniei, este pentru prima dată în primele 5 din cele mai trendiest destinații de vizitat. Vei fi uimit de frumusețea incredibilă a Riga. Acest oraș a fost întotdeauna o răscruce de drumuri de culturi diferite. Orașul este, de asemenea, conectat la natură, apă și păduri. S-ar putea să nu știi că Riga are insule frumoase, plaje și dealuri. Și arhitectura e uimitoare.

Veniți să descoperiți superbe clădiri baroce, renascentiste, Art Deco, romanice și romantice. Riga este în centrul noilor tendințe.

Vino descoperi Riga, rezerva zborul și hotelul la cel mai bun preț garantat, precum și cele mai bune activități, cum ar fi acest cel mai bun de Riga alimente și Cultură tur de mers pe jos.