Una dintre cele mai curioase şi practice tehnologii inventate de cei de la Bosch este parasolarul auto inteligent transparent, care nu reduce din vizibilitate precum parasolarele clasice, dar oferă o protecţie similară sau chiar mai bună împotriva razelor solare.
Bosch Virtual Visor utilizează o cameră orientată spre șofer și un LCD smart flip-down pentru a bloca digital strălucirea soarelui.
Debutând la CES 2020, Vizorul virtual Bosch dispune de un ecran LCD transparent asociat cu o cameră RGB mică în cabină folosită pentru a urmări soarele strălucind pe fața șoferului. Sistemul folosește inteligența artificială pentru a localiza trăsăturile faciale (inclusiv ochii, gura și nasul) pentru a urmări umbrele pe măsură ce se deplasează pe fața șoferului. Un algoritm al sistemului este apoi utilizat pentru a indica unde sunt ochii șoferului și blochează selectiv și deblochează secțiunile (întunecate) ale Vizorului virtual în timp real pentru a preveni orbirea. Beneficiul principal este că 90% din vizor rămâne transparent în orice moment, astfel încât conducătorul auto poate vedea în continuare mult mai eficient.
Dincolo de a fi inconfortabile, razele soarelui sunt o problemă majoră de siguranță: National Highway Traffic Safety Administration spune ca orbirea temporară este un factor care contribuie de două ori mai mult la producerea de accidente auto ca alte fenomene legate de vreme, inclusiv ploaie, ceață și zăpadă. În plus, să te joci cu parasolarul înseamnă că trebuie să-ți iei mâinile de pe volan. Cu alte cuvinte, găsirea unui soluții la această problemă ar putea crește dramatic siguranța vehiculelor.
Acest prototip de parasolar virtual are un cadru mare de pixeli asemănător fagurelui de miere pe care îl puteți vedea chiar și atunci când ecranul nu este în funcțiune.
În cadrul expoziţiei Bosch a prezentat și un proiector de bord integrat în instrumentarul de bord clasic, menirea de bază este de a proiecta avertizări importante celui din spatele volanului şi un sistem avansat de monitorizare a stării şoferului, care analizează nu doar privirea şi ochii celui din spatele volanului, dar şi mişcările sale şi o întreagă listă de alte date, până şi ritmul cardiac.
La baza viitoarelor tehnologii Bosch va sta inteligenţa artificială. Pentru dezvoltarea acesteia compania a anunţat investiţii de 3.7 miliarde euro, iar la proiect vor participa specialişti din întreaga lume.